Lehet akkor is baj, ha még nem is vérzik a fogínyem?

Az ínybetegség meglehetősen gyakori fogászati problémát jelent, egyes becslések szerint a felnőttek mintegy 95%-ánál áll fenn valamilyen fogíny-rendellenesség - egytizedüknél ráadásul kifejezetten súlyos formában.

 

A legegyszerűbb természetesen a megelőzés, de jó hír, hogy korai stádiumban az ínygyulladás még könnyen kezelhető!

Ismerd meg a Gum Expert fogkrémeket

Complete Care

Parabénmentes, Kálcium-fluoridot tartalmaz (500 ppm F).

A Himalaya Herbals továbbfejlesztett természetes ínyfeszesítő rendszerével készült, teljes körű védelmet nyújtó fogkrém. 

Sparkly White

Parabén- és fluoridmentes, gyógynövényes fogkrém.

Növényi enzimtechnológián alapuló egyedi gyógynövényes, formula, mely kémiai fehérítő használata nélkül adja vissza a fogak természetes fehérségét, már 2 héten belül!

Sensi-Relief

Parabén- és fluoridmentes, gyógynövényes fogkrém.

Fejlett növényi védelmi technológián alapuló gyógynövényes, fluoridmentes formula, mely segít gyorsan és tartósan megszüntetni fogaid érzékenységét.

Mint Fresh

Parabén- és fluoridmentes, gyógynövényes fogkrém.

Frissítő hatású gyógynövény összetevői egyszerre biztosítják számodra a hosszan tartó friss leheletet és az egészséges fogínyt. Fluoridmentes gél-állagú fogkrém.

Active White

Parabén- és fluoridmentes, gyógynövényes fogkrém.

Az Active White fogkrém egyesíti az enzim technológián

alapuló fehérítés és a hosszan tartó frissítő leheletet

biztosító mentolos gél-állagú fogkrémek minden előnyét.

Stain-Away

Parabén- és fluoridmentes, gyógynövényes fogkrém.

Speciális fejlesztésének köszönhetően fogaid már 4 héten belül, kémiai fehérítő használata nélkül is 3 árnyalattal fehérebbek lehetnek.

Lehet, hogy egy vérbomba ketyeg a szádban?

Hasznos tippek a fogíny védelmére

 

A fogínygyulladás kezelése rendkívül fontos az egészségünk fenntartása érdekében. A kezeletlen gyulladás ugyanis az egész szervezetet veszélyeztetheti, hisz a baktériumok a véráramba is bekerülhetnek, s eljuthatnak a szervezet bármely pontjára. Az ínyproblémák megelőzése és kezelése tehát nemcsak a szájüreg, hanem egész szervezetünk egészségnek védelme érdekében is fontos. Arról nem beszélve, hogy az elhanyagolt, kezeletlen fogínygyulladás csontritkuláshoz, a fogak meglazulásához és kihullásához vezethet.

 

Ne várjuk meg, hogy bekövetkezzen a probléma, hanem menjünk elébe és tegyük a következőket.

 

Fogkő eltávolítás

 

A fogínyproblémák megelőzésének egyik fontos lépése, hogy mindig figyeljünk oda a fogkő megjelenésére. A fogkő ugyanis nagyban fokozhatja a probléma megjelenését, hiszen a folyamatosan felhalmozódó lepedék akár ínygyulladáshoz is vezethet.

 

Megfelelő fogkrém megválasztása

 

A fogak napi szinten történő mosásakor ne csak a friss lehelet legyen a cél, hanem a fogak baktériumoktól és szennyeződésektől való megtisztítása. Ehhez fontos, milyen összetevőket tartalmaz a használt fogkrém. Próbálj odafigyelni rá, hogy a szájápolás minél inkább természetes hatóanyagokat tartalmazó készítménnyel történjen.
 

Napi szintű szájápolás

 

Sajnos a naponta egyszer történő fogmosás nem elegendő ahhoz, hogy minden problémát elkerüljünk. Ha valóban meg akarod előzni a súlyosabb betegségeket, akkor igyekezz tisztán tartani a fogaidat minden étkezést követően.

 

Extra tisztítás

 

A fogselyem használata sajnos még nem vált általánossá, pedig vannak bizonyos területek, melyeket fogkefével már nehézkes megközelíteni. A fogselyem segít a fogak közt is tökéletes tisztítást végezni, amivel megtarthatjuk a szájflóra megfelelő egyensúlyát.

 

Speciális fogkrémek

 

Ha az ideális szájápolás ellenére is túl érzékeny az ínyed, akkor válassz ennek megfelelően fogkrémet. Manapság már széles választék áll rendelkezésre a boltok fogkrémes polcain, nézz utána, mely termék lenne számodra ideális. Ne csak akkor használd, ha már megjelent a probléma, hanem megelőzésképp is bátran alkalmazd.

 

Ugye te is egészséges fogínyre vágysz? A fentieket betartva hatékonyabban érheted el az ideális szájhigiéniát és ezzel együtt elkerülheted az ínyproblémát. Kellő odafigyeléssel mindig gyönyörű és egészséges mosolyra számíthatsz.

Copyright Himalaya Herbals Magyarország 2017.